Dakšny 2011

08.01.2011 08:36

   Zdravím všechny čtenáře v novém roce a ještě jednou  Vám všem přeji vše nejlepší a hodně úspěchů .

   A poněvadž se zima překulila do své druhé poloviny svého kralování a tudíž se jaro a sním sezona nezadržitelně blíží skusíme se podívat ,jak by mohla nadcházející sezona vypadat. Předem bych chtěl říct ,že to je pouze můj názor a tak doufám ,že mne někteří neukamenují a naopak se budou snažit mne přesvědčit ,že jsem se ve svých prognozach šeredně mýlil. :-D

   Věřím a určitě  nebudu daleko od pravdy ,když napíšu ,že ty úplně  nejvyšší příčky  by měl znovu atakovat nestor této kubatůry  a "Cagiváckej bůh" Mirek Sedlo. Fůra zkušeností, nejlepší materiál a v neposlední řadě výborný testovací jezdec Aleš Vochoč, toto všechno by měla být záruka toho ,že Mirek obhájí loňský titul.

   Ovšem i další kluci určitě neleží doma na pupku  a chystají se .  Petr Kolář ,Martin Holoubek a hlavně  Radek Lamich  všichni  na Apriliich by měli  Mírovi velmi zdatně sekundovat . Dále do této skupiny největších favoritů by mněl patřit i Mates Turna na Cagivě. Hodně "vyjetej" jezdec se zlatýma rukama ,který podle zákulisních informací  koupil nový stroj bude určitě pomýšlet na zlepšení svého 4.místa v pořadí mistráku. Jeho bývalého "stříbrňáka " budou vodit  testovací jezdci Průšák #94 a Langoš a i ti by měli bodovat .Materiál i ruce na to určitě mají.

    Dalšího do party největších favoritů zařadím i Anežku Svobodovou . Výborné finance a ztoho pramenící výborný materiál , zase o trochu více skušeností  toto všechno bude Anežku tlačit na stupně vítězů.

     V závěsu za těmito "BIG" favority by se měli usadit Kuba Vojtíšek na Cagivě, výše zmíněny Aleš Vochoč a Olin Hanák na Aprilii , který si myslím má z těchto pilotů do té vyšší skupiny nakročeno nejlépe. Vždyť loni dokázal vystoupat na "bednu " ve Staráku a v Těrlicku stál na startovním roštu jako druhý.

     Do první desítky by určitě chtěli promlouvat bratři Slancové, velmi lehoučký Michal Šlezar a možná i někteří noví kluci jako třeba Marek Vrána ,který už loni absolvoval několik závodů a jen smůla ho připravila o první body. Nebo Fanda Volek ,který jel v Radvanicích na motorce Romana Jančíka ( 7.místo ) ,mimochodem tato Cagiva je na prodej . V tomto stroji by měl být celý kit 99! a třeba Roman na ni jel v Kopčanech až do svého pádu na druhém místě. Šikovný pilot by na ni měl jezdit do 5. místa.

     Do desítky určitě pomýšlejí i PosPa team. Ikdyž "prý" nemají doma žádný materiál tak věřím , že šéf týmu je velice schopný jak manažer tak i mechanik a dokáže uplést z hovna pořádný konkurence schopný stroj a tak se snima určitě musí počítat.

     Na bodovaná umístění by určitě chtěli pravidelně dosahovat kluci z Hořic. Dle mých kalkulací by to hlavně mohli být Kimura a  Jirka Kubišta . Pozadu určitě nebudou chtít zůstat ani Marek Horna a David Svoboda . Své první body by si určitě rád vyjel i velmi rychlý,ale chybující Libor Razska . Docent by taky nechtěl zůstat někde vzadu a hlavně by nechtěl zůstat za výše jmenovanými  Prušákem  a Langošem ,kteří by se o ty body taky měli poprat. A třeba překvapí i Verča #23 ,která by měla sedlat  exmatesova Papoucha.

Dále tady máme spoustu nových kluků za ty budu jmenovat aspoň dva ,které znám osobně a na které mám z nějakych důvodů slabost. Radim Břenek ,který na mé doporučení koupil Cagivu od Pavla Matůše a hlavně ze závodnické rodiny pocházející Vojta Staniš , který již delší dobu závodí na slovensku mezi klasiky kde posbíral i několik medailí , tak ten pro tento rok připravil Aprilii RS. Doufám ,že se tito chlapci v nabitém poli nestatí a při troše štěstí můžou body taky urvat.

 No a máme tady poslední skupinu a to "nečitelní" . Tady zařadím dva jezdce a to Honzu "Škodáka" Škodu ,který ma hodně jezdeckých skušeností kdy dokázal potrápit i Pana Profesora  a taky má velmi dobrý materiál ,ale nedaří se mu to z nějakých pro mne neznámých důvodu "prodat". a druhým pro mne " nečitelným" jezdcem pro příští sezonu je Petr Nečesaný. Vítěz loňského úvodního závodu  prodal stroj a přešel do třídy 600ccm.  A aby se mu po nás nestýskalo pořídil si seriovou Aprilii na cestu do školy . Tak uvidíme co zté serie vyleze na prvním závodě.

   Jak jsem již psal v úvodu tak toto je pouze a čistě můj názor se kterým nemusíte souhlasit a třeba můžete dodat,že jsem na některé kluky zapomněl jako například Jirku Šubra ,který v Hořicích určitě pojede na bednu ,ale právě jen v Hořicích. Nevím proč tento bezesporu výborný jezdec nikde jinde nejezdí.,nebo otec se synem Chlíbkové  jsou dalšími ,kteří se v mém výčtu neobjevují .Zase je to proto ,že neabsolvovují celý šampionát. Pokud někde zejména mladej"Chleba" přijede tak bude útočit na příčky nejvyšší a proto tato sezona slibuje nejen ve špičce ,ale i v celém velmi širokém poli závodníků lité boje.