Jarní (zimní) cena Brna- znovu paráda

27.04.2015 19:37

     Tak jako loni tak i letos jsme se jako prvního závodu zúčastnili Jarní ceny Brna .A jestli byl loni začátek skvělý , tak letos byl z říše snů ,ale začněme od začátku.

    Dlouho jsme se rozmýšleli , zda pojedeme do Brna , nebo do Maďarska na Panoniaring , kde se jel ve stejném termínu první závod IMRC . Nakonec domácí rada rozhodla jet do Brna .Tak tedy v pátek ráno odjezd a dojet tak, aby se stihnul aspoň jeden volný trénink což  se nakonec podařilo . A podařilo se mi dokonce zajet čtvrtý čas.

    Vsobotu bylo nádherně, teda v sedm hodin ráno .Pak se začly dít věci. Zatáhlo se , ochladilo a dokonce začlo sněžit. Naštěstí jen  chvilku a tak nebyly posypové vozy potřeba . Zima ,ale byla pořád a to pořádná.  Šest stupňů neni pro jízdu na okruhu ideální a tak jsem první trénink vynechal.  Do druhého tréninku se oteplilo asi na 8 stupňů , ale co bylo rozhodující byla suchá trať a tak se šlo na věc. Druhý čas za velkým favoritem Pierem Coppou byl pro mne velikým překvapením.  Na roštu jsem stál sice až na třetím  fleku ,nebot páteční tréninky se započítavaly nakonec taky ,ale i tak to bylo velmi dobré. Závod se od začátku vyvíjel skvěle a chvíli jsem se dokonce pohyboval na druhém místě, ale radši jsem zvolil jízdu na jistotu a v klidu si dojel pro bronzovou medaili. 

 Vyhrál veliký favorit a okruhový specialista Pierr Coppa před  favoritem cele přírodní sezony Michalem Šlezarem a třetí jsem teda dojel já. Místo oslav jsme si dali s tátou výměnu motoru , aby jsem mohl vyzkoušet i druhý záložní motor.

 V neděli se jel ráno ještě warm up , kde jsem se pokoušel trochu potáhnout bráchu , kterému se moc v sobotním závodě  nedařilo a obsadil v něm až 13místo. .

V nedělním závodě jsem hned na začátku zjistil , že tento motor nemá parametry toho sobotního a tudíž zopakovat třetí místo  bude velice  složité.  Celý závod jsem bojoval o šesté místo , které se mi nakonec nepodařilo udržet , neboť v posledním kole na "A" -čku  jsem dostal higsider a odporoučel jsem se do kačeru. Z tohoto závodu jsem si teda žádný pohár neodvezl , za to mám takový pěkný bílý obal na noze a modré stíny u oka :-) 

  Závod vyhrál znou Pierr Coppa před Michalem Šlezarem a na třetí stupínek vystoupal Pavel "TOPER" Fojtík .

Hoši veliká gratulace .

  Závěrem bych chtěl poděkovat Danušce a Šarlotce za celkovou starost , rodičům za to , že jsem se mohl startovat ,Markovi Vránovi za lakýrnické práce na rozbité motorce a v neposlední řadě Matesovi nahoru za to že držel pěsti , nebot taky to mohlo dopdnout daleko hůře! děkuji všem !  

  Další závod se koná v mém oblíbeném Starém Městě , jestli se ho zúčastníme je zatím ve hvězdách , ale ......  uvidíme :-)