Průběh sezony -Hořice

26.01.2010 17:11

 

  Hořice - Docentova stojka!  

   Do Hořic jsme vyrazili hodně brzy ráno v pátek,abychom tam byli kolem 9 hod a našli jakýsi solidní flek,což se nám celkem podařilo! Vedle nás stal Klaus Peter Domke a přes uličku Hrubák.  Takže dobrá společnost.

   Po absolvování technické prohlídky jsme začli řešit  problem z motorkou , který vznikl v Uheráku .  Po rozebrání válce se zjistilo ,že jazýček přívěry  je spadnutý a úplně zničený! No a náhradní samozřejmě nemáme! Takže sem šel žebrat  ! Jak tak procházím  po depu  tak sem narazil na Kubu Vojtiška ,v  té době sem ho vůbec neznal ,pač v Uheráku nebyl a on mne taky ne. Velmi ochotně mi ji  půjčil / ješte jednou díky!/  Pasovala přesně!!!!  Takže  smontovat ,vyzkoušet a...... hurá na pivo a klobásu! Přihlásilo se nás 27!

    Sobota- hnusně a déšt!!!  Takže honem všechno ze stanu do auta ,aby bylo místo . Přehodit  suché za mokré ,rychle do kombošky a pač lije tak co na ni? Nepromok nemám ,ale mám rybářský gumový oblek! Beru jen bundu  .Ještě poslední kontola motky a zjištujeme ,že nebrzdí přední brzda ,takže ještě odvzdušnujeme a ......... nebrzdí svině! No nic pojedu pomalu jen odkroužit povinné kola . Jedu opravdu výletním tempem  a tak se ani po skončení neženu pro výsledky,  protože sem určite úplně  na konci!   10 čas????  To si dělají kozy ne?

   Druhý trénink  už neprší,ale jedu furt mokré,pač v lese je mokro a samozřejmě ,to bych nebyl já abych neokusil zdejší asfalt nebo spíš škarpu ! Pětkrát mi to u Vodojemu  vyšlo a po šesté už sem se koulel .  Naštěstí to bylo v posledním kole ! Motka je v pořádku a funguje a tak jen dolijeme benzín a jdeme udělat obchůzku po depu a po občerstvovacích stanicích!

    V neděli jedem jako druzí hned po nejslabších klasicích .  Stojíme ve třetí řadě vedle Hrubáka za náma Docent. V první řadě Radek Lamich ,Míra i Mates. Zahřívací kolo bylo konečná pro Anežku i Hrubáka ,který zústal stát v kopci za Dachovem. Po ostrém startu  se trochu propadnu ,ale při sjezdu k naměstí sem již na svém  za Docentem . Prostě souboj o 12 flek!  Parkrát se předjedem a ve druhém kole projíždíme kolem koruny  pak je pravá za roh a ....Docent jede vlevo já za ním spíše na pravé straně  a najednou kde se vzala tu se vzala uprostřed leží motka ! Docent  za to veme a jde do stojky  a já jedu nedotčen dál .ÚÚÚF měl sem štěstí! Ale co Docent?  Otáčím se a vidím jak na Docentovi  leží Mito !  Projíždím další kolo  už  úplně osamocen . Předemnou ani za mnou široko daleko nikdo, a vidím jak se nad Docentem sklání nějaká pěkná doktorka. Další kolo už na mne kýve ,že je O.K ! Díky bohu!!  Ty tři kola se nemužu soustředit a pak už je na nějakou stíhací jízdu pozdě a tak dojíždím vklídku na 12. místě. Kolo sem nedostal a motku vezu v pořádku a  tak sem spokojen! 

     Ve předu to prý byla pořádná mela až do konce . Na cilové pásce byl o 0.037tisíciny vteřiny rychlejší Radek Lamich před Klejchem a Mírou. Mates dojel 6.

 

  Video ze závodů od MotoSportVideo: https://www.youtube.com/watch?v=hJMITfurZD8