Průběh sezony - Kyjov

04.03.2010 17:58

  Kyjov : Už nikdy více?

    Do Kyjova se zajedem jen podívat.  Toto jsme si mysleli ,když sem rozebral Mito po závodě v Těrlicku. Peníze už nebyly a náhradníma dílama sem nikdy žádnýma nedisponoval!  Jenže to by nemohli existovat chlapíci jako Hrubák , který mi chtěl pujčit NEJDE MITO a Mates ,který mě nakonec  umluvil ,abych  to přivezl ,že mi válec a píst půjčí.  Tak teda pojedem!!

     V pátek ráno vyjíždíme bez mechoše Jindry  zato s Liborem budoucím pilotem ,který chtěl zažít víkend ve špičkovém racing teamu :-) . Po lehkém bloudění a telefonátu od Pospy ,který nám drží flek o nějž je velký zájem sme dorazili nakonec včas a hlavně v pořádku. Postavili stan  a čekali než dorazí Mates . Mezi tím nás navštívil David Frencl a říkal ,že to není takové hrozné / ten válec/  a že to vylapuje a že pojedu na svůj a dokonce i na svůj píst ,který sem omylem našel v krabici. Motku a všechny věci se přestěhovaly k Davidovi do stanu a čekali  jsme co ztoho zbyde a jestli to vůbec pojede. A jelo !! Sice na to padly zbývající prachy ,ale motka byla OK.

     Po administrativní kontrole ,kde se muselo platit zvlášt  pojistné a technické přejímce ,která proběhla v klidu bylo vše nachystáno na první trénink. Jeli jsme dohromady 250ccm GP i my. Celkem nás do trenálu vyjelo 32 ,přitom propustnost tratě při treninku je 30, ale co když platí at jedou . Do závodu je propustnost 24.  což bude hodně kruté a musím říct , že si moc nevěřím .Navíc ani nevím jak to pojede a jestli to všechno nebyly jen vyhozené prachy . Nebyly a do závodu sem se dostal . Po prvním mé jméno figurovalo na 13. místě celkově  což sem docela čuměl ,ale druhý ,ikdyž  sem se zlepšil tak  s odřenýma ušima 20!  Za mnou Docent ,Pospa a .... Frencl,který měl půjčené Nejde mito a který se původně neklasifikoval a skončil 25. Ale pustili ho ! No prostě bordel.

     Trat to je pěkná a zajímavá ,sice je místy horší asfalt,ale jde to.

    Start je klasický tzn. špatný a odjíždím poslední . V polovině okruhu je retardér a vidím tam pád. Objíždím ho a stíhám Docenta , což se mi i daří. Záhy ho předjíždím . Dalším na řadě je Frencl .Na cílovce nasazuji k předjetí ,už sem předním  ,on už brzdí ,já stále plný,on zatáčí ,já jedu rovně  na železniční přejezd.Nevyšlo!! Zbytek závodu ho dotahuji a v posledním kole se mi to i daří ,ale po špatném kvaltu na cílovce projíždím těsně za ním . Takže 23. flek . Docent za mnou. Dakšny vyhrál Míra před Oldou Hanákem a Matesem ,ale toto se diváci nedozvěděli ,protože se Dakšny nevyhlašovaly!!

       Nakonec to nebylo v tom Kyjově takové špatné a možná ,že ho poctíme svou přítomností  i za rok . 

Video bude dodáno později