Průbeh sezony- Opava

02.02.2010 10:47

 

 

Opava -Lohseho pád

   Jak začít?  Pojede se.... nepojede....pojede ....nepojede! No prostě nevědelo se nic. Protože to máme cca 40 km. tak jsme se zajeli podívat jak to tam vypadá.Projeli jsme místy ,kudy by trať měla vést .Měla pač po balíkách  nebo po nějakém náznaku závodu ani vidu ani slechu.

     Již během týdne začal být problém z autem ,takže to vypadalo ,že budeme motku do Opavy tlačit. Nakonec se nám problém podařil vyřešit ,sice komplikovaně ,ale podařil. Museli jsme vyrazit časně zrána abychom dopravili vše na místo pak zpátky domu odevzdat auto vzít druhé. No prostě komplikace! Po přijezdu do Opavy se ptáme místních ,kde bude depo .Posílali nás od čerta k dáblu ,až jeden stařík nám ukázal kde budeme trávit víkend!

     Čerstvě posekaná travička hned za školkou krásně voněla a až večer sme zjistili ,že za plotem se nacházi kontejner z hnojem ,který už tak pěkně nevoněl.Byli jsme první!! Postavit stan vše vybalit a doufat ,že někdo brzo přijede ,aby věci pohlídal,ale byli jsme místními ujištěni ,že se zde nekrade. Po opětovném návratu již náš stan nebyl jedináček. Vedle nás stál klan Slanců a z druhé strany Turecký zmrzlinař ,ktereho sem se již do konce sezony nezbavil! mají číslo 92! ( díky Pospo )

     Po bezproblémových přejímkách sem zjistil ,že pojedeme dohromady z GP .Celkem se nás prezentovalo 13. z toho 4 GP. V prvním trenalu sem zjel 9. místo a ve druhém 8 , když Olin Hanák zadřel Aprilku a do treninku již nenastoupil. Ve druhém se mi taky podařilo na cílovce spadnout ,ale naštěstí jen lehce! Trať je hodne rovinatá a dlouhá 6,5km  ,takže sem měl na prvního Lohseho strátu  40s. V naši kubatůře stál na pole position Míra.

     V neděli  byly před zahájením malé problémy z trařákama ,kteří nepřišli prý z důvodu ,že nedostali slíbenou svačinu.Nakonec se vybrali z řad diváků a mohlo se startovat.  Start  byl z kopce což mi celkem vyhovovalo ,pač mě moc lidí nepředjelo ( taky jich moc za mnou na startu nebylo moc). Ve druhé zatáčce závodu ,takový prudký vracák se zezadu přiřítil mladý Pospa a já abych ho netrefil sem musel úplně zastavit a tím mi celé pole jezdců odjelo. Nejprve sem předjel právě mladého a pak již začal náš souboj  z Martinem Slancem,který nakonec lépe vyzněl pro mne a já mohl slavit bramborovou medaili. Myslím že jsme si parádně zazávodili. Závod byl ,ale zkrácen o jedno kolo z důvodu pádu Reného Lohseho z prvního místa po souboji z Patrikem Kolářem a můžu Vám říct ,že to nebyl pěkný pohled.   René byl transportován vrtulníkem do nemocnice ,ale měl jen v uvozovkách polámaná žebra a otřes mozku.Motka je ale totálně na sračky!

   Závod vyhrál Kolář. v Naši třídě Míra před Kubou Vojtíškem a Romanem Jančíkem.

  Po dojetí závodu sem začal řešit odvoz  pač auto měl brácha v Chorvatsku a my na našem nemáme tažné.Nakonec se to podařilo úspěšně zařídit (Díky Oldo) a tak jsme si mohli odškrtnout další úspěšný závod!

  video ze závodu od MotoSportVideohttps://www.youtube.com/watch?v=7fMALfup5y4