Průběh sezony- Radvanice

07.02.2010 13:39

Radvanice- Kur.a ty starty!!!

   Radvanice to je skoro doma. Skoro,i přesto,že je mám blíž než Těrlicko. Z domu na trať  cca 10km,takže tam kilometry pravidelně najíždím jak na šestce tak na skůtru.Cesta se během týdne měnila v trať  a my již ve čtvrtek  stavěli stan,protože sem měl obavu ,že bude málo místa. Nakonec bylo narváno k prasknutí. V pátek po šichtě sem navozil věci a sledoval přijíždějící konkurenci. Postupně dorazili všichni avizovaní favorité.Již s předstihem sme věděli ,že budou vedle nás stát kluci z AMK Těrlicko Brunek  Staš  a Mirek "Globin" Bařák ,ale  dokázal se mezi nás  vmáčknout se svým "obytným" vozem Docent .Na druhé straně nám dělal společnost Jan Pavlíček s Triumphem a mezi náma je to ,ale nádherná motka! K odborným konzultacím jsem to měl blízko pač Docent stál vedle a Mates s Hrubákem nedaleko!

   Již od začátku se vědělo ,že pojedeme pouze jako jedna kategorie  z GP i 250 ccm ,ale tajně sem doufal ,že kdyby se nás přihlásilo kolem 25 donutilo by je to zapřemýšlet a třeba by nás pustili samostatně. Skutek utek bylo nás jen 15 + 6 GP a 5   dvěpade!

   První trénink se jel na suchu a obsadil sem celkové 17 místo. (8. z SP)  Druhý  nám vyšel taky na suché trati ,kdyžto šestky už druhý trénink neabsolvovali ,protože začalo lít. V tom druhém trenalu  sem se zlepšil  o 3 sek. , ale nestačilo to na posun vpřed naopak propadnul  sem se o dvě místa!  V trénincích vyhrál Patrik Kolař před Oldou Podlipným a Dušanem Novosadem. Nejlepší SP stál hned ve druhé řadě a byl to Míra . Druhý nejrychlejší v mé kategorii  byl Kuba Vojtíšek a třetí Mates. Ve druhém tréninku havaroval Olda Podlipný,ale naštěstí udělal krásný slalom "ala" Alberto Tomba a úspěšně minul všechny sloupy veřejného osvětlení a stromy,  které měl v cestě .

    Večer se spekulovalo jak to JURY udělá , když 600 měly jen jeden trénink. Nakonec se to vyřešilo tak že před jejich závod ,který  se jel znova na mokré trati přidala 4 .skušební kola

    Náš závod ,který se mimochodem jel taky na mokru začal pro mne tradičně! Špatným startem. Takže sem klasicky odjížděl poslední,ale hned během úvodního kola sem se posunul o 5.míst. Mezitím na čele jezdil Kolař před Novosadem . Od šestého místa bojovala skupina SP Míra ,Aleš Vochoč,Kuba Vojtíšek.

   Ve druhém kole sem projížděl cílovkou jako 18. když sem dojel Petra Křena na 4-taktní 250. Na čele se nic nezměnilo ,jen vedoucí  skupinku  spéček  dojel Olda Hanák a hned se usadil na třetí pozici mezi SP.  za Mírou a Alešem. na desátém  místě ( 5.SP )  jel Hrubák.

   Třetí kolo : vepředu beze změn. Jen já sem se posunul před 4-taktní Kawu za mladého Pospu .

    Čtvrté : Stále na čele závodu Patrik . Boj se rozpoutal o Hrubákovu  desátou příčku, když ho dojeli Radek Mazura, Mates a Martin Slanec. Já sem se posunul před mladého a jel sem ve skupině s Romanem Jančíkem a Petrem Kunzem .Na konci cílovky  sem na brzdy předjel i  Petra Kunze .,který mi to ovšem  na další rovině  vrátil . Holt dvěpade je dvěpade! V těchto kolech sem jezdil stejné časy jako SP-čkářská špička.

   Páté: Na čele vše při starém. Já bohužel  na cílovce po souboji z Kunzem sem nedobrzdil a trefil  bariéru z balíků a ikdyž sem to hned sebral a pokračoval tak mi stačil vrátit předjetí Pospa a Jančík s Kunzem ti už byli dávno v prd..!

   Šesté: Dojel sem  Pospu  a chystal se ho znovu předjet ,což se mi nakonec i díky Pospově prázdné gumě podařilo!

   Sedmé: Na čelo SP-ček se propracoval Aleš za ním jel Kuba Vojtíšek  a Olda Hanák .

  Cíl : Vítězství s  přehledem uhájil Patrik  před Dušanem  a na třetí pozici přijel vídeňský profesor.!   V mé kategorii zvířezil Aleš před Mírou ,který v poslední zatáčce předjel upadnůvši Hanáka i Vojtíška ,kteří se střetli když Olda nedobrzdil . Rychleji zvedl svou motorku právě Hanák a dojel si pro třetí flek. Já nakonec obsadil celkové 16. místo ( 10.SP )

 Po závodech jak se začal balit stan a opadnul adrenalín sem pomalu zjišťoval ,že přece jen ten pád na mně zanechal následky v podobě pobolívajícího ramena. Myslel sem si že to přejde .Bohužel  . V noci nešlo spát a ráno na šichtě sem řadil v buse levou rukou pač trojku ani čtverku sem tam nebyl schopný přes bolest narvat a tak chtě nechtě sem musel navštívit doktora . Diagnoza zněla: Prasklé kloubní pouzdro pravého ramene!! 

 Video ze závodů od MotoSportVideo :  https://www.youtube.com/watch?v=rPjuRoE6qsk