Průběh sezony- Těrlicko

18.02.2010 09:49

     Těrlicko -zase smůla!

  Na Těrlicko sem se strašně těšil. Domácí závod,spousta známych, perfektní atmosfera , trat znám jako své boty. No prostě doma je doma!

  Začlo to všechno asi deset dní předem ,kdy mi kluci z AMK  volali , že už začínají stavět, takže sem chodil poctivě pomáhat . Vždy od rána do odpoledne.  Největší chybou bylo že mne umluvili ,abych jel sněma na slámu.Už loni to byla kurevská dřina ,ale to co to bylo letos to překonalo veškeré očekávání. No prostě na slámu už nejdu i kdyby slibovali modré z nebe! Ve čtvrtek byla trat postavená a připravená  my už  ovšem stan stavěli ve středu odpoledne. Od čtvrtku se lidi začínali sjíždět,ikdyž byl tam i takový Zdenek Sedlák ,který to pojmul jako dovolenou a karavan měl postavený už od pondělka!

    V depu sem držel místo Pospům a vedle měl být INDI ,ale nakonec se postavil naproti a vchod  si dal z druhé strany a tak sme měli klid. No klid to zase ne , protože se přišlo podívat tolik známých, že sem si připadal jako nějaká medialní hvězda :-) ! Po mírných zmatcích u přejímky ,kdy se technikům nelíbil stav pěny v nádrži a tak sme museli zajet do akvaristiky pro jeden vzduchový filtr, vše proběhlo hladce. Jak sme měli vše vyřízené zajeli sme mrknout do města na předzávodní program kde hrály kapely a byly tam vystavené i motky  od kluků kteří tam jeli po vlastní ose. Po chvíli poslouchání rozhovorů kluků závodníku z moderatorem sme se vrátili do depa na pokec z Matesem ,Langošem a Petou a Vlastíkem Nečesanými. Protáhlo se to dlouho do noci,ale jak se člověk může vyspat ve svoji postýlce tak mu brzké ranní vstávání nevadí .A že brzké bylo pač již v sedm hodin sme byli zpět ,protože naše třída cely tréninkový program zahajovala.

   Do trenálu nás vyjelo jen 21 a to bylo sklamání. Klukům asi došli peníze a taky už kolabovala technika ,přece jen se blížil konec sezony. A mimochodem technika odcházela i nadále! V tom úvodním treninku sem dojel na 11 .místě,ale zdálo se mi ,že se ještě můžu zlepšit a tak sme skusili změnit převody. Bohužel druhý byl na mokré trati a tak sem čas ani umístění nezlepšil,ale super sme si pojezdili z Hrubákem . Oba na suchých gumách sme si to pěkně dávali a nakonec bylo dobře že nás odmávali pač několikrát sme stoho málem vystoupili. Takže umístění sem nezlepšil a postavit bych se měl do třetí řady před Pospovic team! Trénink vyhrál Míra asi před Klejchem,ale na druhý flek se postavil Martin Slanec pač Klejch měl stejné číslo jako Martin. Byly kolem toho zmatky a tak Klejch startoval z poslední řady.

    Celý večer lilo a poněvadž bylo všude plno a tak sme večer trávili doma .

  V neděli již bylo krásně a tak do warmu sem chtěl konečně vyzkoušet  ty převody ,ale bohužel sem zase nic nezkusil pač sem zapoměl nalít benzín a ten mi došel hned v nájezdu do druhého kola . No jasně chyba teamu! 

   Náš závod  se jel jako první a musím říct ,že snáma byli i největší problémy. Ale zpátky na start.  První řada: Míra ,Martin Slanec,Aleš Vochoč (lonský vítěz) a Mates. Ja stál ve třetí řadě  společně s Petou Nečesaným  mladým Pospou a Hrubákem ,který tady obhajoval druhou příčku. Start se mi zase nevydařil. Neodjel sem sice úplně poslední ,ale slavné to nebylo. V první zatáčce sem byl kolem 18. místa. Při najezdu do sadu v Životicích sem zahlédl červené vlajky a plno rozházených balíků a rozbité motky.  Tak to budu mít druhou šanci říkam si a chci zajet do boxové uličky,ale vidím že všichni jedou dále a tak pokračuji taky. Při najezdu na cílovku sme byli  všichni zahnáni do boxu a taky sme dostali pořádně za uši ,že neznáme řády! Po asi 45.min. čekání sme se postavili na start znova ,ale už bez Kuby Vojtíška a Vysloužila ,kteří měli pád a kvůli nimž  byl závod zastaven. Druhý start mi nevyšel vůbec .Po příjezdu ze zahřívacího kola  mi to zdechlo a nešlo znova nastartovat a tak sem musel startovat z boxu. A smůla se mě už nepustila.Ve druhém kole při výjezdu na kopec to najednou stratilo kompres a závod pro mě skončil a já tak mohl sledovat velký souboj mezi Mírou a Klejchem ,který se z poslední pozice propracoval až na druhé misto a v posledním kole předjel i Míru a tak si připsal premiérové vitězství v Těrlicku. Druhou pozici uhájil Míra před Pierem Coppou z Itálie. 

  Již během závodu sem zjištoval ,že kluků jezdí nějak málo.  A to se mi potvrdilo jak sem na odtahovém voze projížděl trat kdy sme se na něho ani všichni nevlezli.  Pospa,Slanec, Červinka  no prostě nás dojelo jen 13. a to nás asi bude do příštího roku stát solo závod!!

 Hned druhý den po rozebrání Mita  sem zjistil ,že mi prasknul pístní kroužek a rozšmelcoval mi nikasil ve válci .No a to je pro mě konec sezony. Nebo aspon sem si to myslel!!

  video ze závodu od MotoSportVideo : https://www.youtube.com/watch?v=W0e-XnMq3WU