Radvanice-první myšlenky na bednu

08.07.2010 08:36

     Okruh Františka Bartoše je super ! Prý malé Hořice říkají a mají pravdu.Rychlé úseky,pomalé zatáčky, no prosťe super a navíc to má ještě jeden  velký bonus a to ten ,že to máme 6 km. od domova!

     Ve čtvrtek stavíme stan a Brunek půjčuje i karavan a tak zázemí je profesionální. Zázemí ano,ale problém je s autem ,které je už od pondělí v servise se slibem od servisáka ,že bude nejpozději do čtvrtku vše hotovo.Bohužel není ani v pátek a tak musím dělat v servise kravál a už za chvíli nakládám motorku do 3.roky starého Trajeta!

      Bagety od Maroša má na starost Hrubák a vše zvládá na jedničku. Po mém příjezdu jsou všechny krásně srovnané v ledničce.

     A už tu máme svoje stálé sousedy .Pospovi přijeli novým sponzorským vozem . Z druhé strany má své sídlo Pe3ček a naproti můj idol z děctví Jarda Suchánek ze Životic. Se mnou ve stanu tentokrát není nikdo z "dakšen" , ale jezdec AMK Těrlicko Globin #44 jezdící 600ccm, takže legrace je zaručena.

     V sobotu se tréninky začínají až v 10hod. a my jdeme na řadu jako druzí od 10:45 hod. Celkem nás vyjíždí 28,ale  5 motocyklů je specifikace GPa ti budou hodnoceni zvlášť. První trenál začal skvěle a 4.časem ( samo že nepočítám GP) bych se postavil do první řady ,což bylo nejen pro mne veliké překvapení. Dokonce až takové ,že sem si myslel ,že se časoměřiči spletli. O startovním roštu se bude rozhodovat až odpoledne a to kluci ještě zrychlí , doteď se určitě jen seznamovali s tratí a já naopak využil toho ,že bydlím hodně blízko a přece jen tady nějaké kilometry najedu.

   Odpoledne stále panuje velké vedro ,ale mi to vůbec nevadí a  skoro celý trénink se mi daří držet  za Matesem a taky před sebe nepustit minulého vítěze Aleše Vochoče . Sice sem si čas nezlepšil a  propadl se na 6.místo ,ale i tak sem velmi spokojen. Trénink vyhrál Míra Sedlo před Kolářem , Holoubkem, Vojtíškem a Matesem moje maličkost nakonec bude startovat ze 7.pozice.  Večer se chvilku posedělo u Pospů,ale ve 22hod. sem upaloval domů na kutě poněvadž nechci propásnout historickou šanci na zatím nejlepší výsledek mé kariéry.

      V neděli už takové vedro není a už se tak ani nedaří. Nejdříve  20minutové zdržení na startu kvůli pobíhajícímu psu po trati .Pak už to ale začlo a start je samozřejmě zase horší a tak se  se propadám asi o 6 míst. Hlavně ,že jsem je trénoval . Takže znova začala stíhací jízda .Tentokrát to ale nešlo tak hladce a prvním kolem projíždím na 12.místě ( správně 17 ,ale jak už sem psal GP nepočítám) . Ve druhém  v retardéru u výzkumáku předjíždím mladýho Pospu ,ve třetím nejdřív Fandu Volka a u koní i Michala Šlezara .Sice to nebylo úplně košér a já musel uplatnit svých 90kilo ,ale Michalovi sem se po závodě omluvil a myslím ,že to vzal sportovně. A tak jezdím na 9.místě za Slancem. V dalším kole má poruchu Olda Hanák ,který zůstává stát za zatáčkou na kraji tratě , toho se leknul Slanec a je delší na brzdy čehož využívám a usazuji se na 7.místě. Přede mnou teď jezdí Vochoč ,který má asi 5.sekundový náskok a ikdyž se mi zdá ,že ho stahuji tak už ho nedojedu. Naopak musím bojovat s Volkem ,který mne tři kola před cílem na maximálku předjíždí.Visím mu sice na prdeli až do konce ,ale  zdolat  ho už nestihnu a tak cílem projíždím na  8.místě.  Závod  se rozhodl až na cílové čáře .Vyhrává Holoubek  o dvě desetiny před Sedlem a půl sekundou před Kolářem .

    Celý víkend proběhl až neskutečně dobře a nebyly vůbec žádné problémy za což bych rád poděkoval Dance a Šajce . Dále za bezvadně připravenou motorku Zdenkovi ze SkutrMaxu a Jindrovi .Pospům  jako vždycky za všeobecnou pomoc . Marošovi za to ,že jsme neumřeli hladem . Globinovi s Brunkem za zázemí a půjčení nahříváků  . Tomášovi s MotoSportVideo a AHRESOVI za pitný režim a v neposlední řadě počasí,které se trefilo perfektně do nastavení mé motorky.

    Krásný víkend jsem završil uklízením rozhlasu ,po kterém sem dobitý jako pes.   A mimochodem auto stále ještě nemám!!!

 p.s  Ze všech závodů pořizovalo MotoSportStudio záznam na 7.kamer  ,který bude k obědnání na stránkách www.motosportvideo.webgarden.cz