Vynikající Slovakiaring

10.07.2011 20:41

    Po řádně studených a propršených Radvanicích jsme doufali v lepší počasí a nakonec to vyšlo.

     Hned v pondělí po Radvanicích mi nedali v práci volno a tak bylo třeba ráno vstát a jít do práce ,ale hned po šichtě jsme nabalili své věci k Vránům do obytňáku a vyrazili na Slováč. Byli jsme zvědavi hlavně na konkurenci ,neboť nevím kolika lidem se chtělo jet přímo po mokrém víkendu na další závody. Navíc předpově´d hlásila přeháńky i nadále ,ale nakonec se sjelo sice méně závodníků ( 15 ) ,zato kvalitní ,neboť slovenští jezdci v čele s Rauchem a Čechem ,mimochodem oba velmi vysoko v první desítce  celkového pořadí  Alpe Adria cupu ,určitě kvalitu mají.

       S českých jezdců zavítali na Slovensko Mates Turna ,Jan Langhamer alias Langoš , Filip Frodl a naše bojová jednotka Marek Vrána a moje maličkost.

     Po večerním příjezdu už jsme bohužel nestihli volné tréninky a tak nám nezbylo nic jiného než se s tratí seznámit přímo v dopoledním tréninku.Ráno se začlo přesně podle časového harmonogramu a program se prakticky dodržoval na minutu přesně po celou dobu pořádání podniku.

     V prvním tréninku naše havířovská jednotka obsadila 4 a 10 místo . Tento trénink suverénně opanovala slovenská dvojice Rauch s Čechem ,která mi nadělila 3 sek., ale na třetího Matese má ztráta byla jen desetina sekundy . Na druhou stranu je třeba přiznat pravdu ,že za mnou je celé pole jezdců srovnané v minimálních časových rozdílech, což slibovalo velice zajímavý druhý trenink.

     Do druhého trenálu si dal říct druhý člen jednotky a konečně vyměnil výfuk a hned to bylo na jeho časech znát . Pozici si sice nevylepšil ,ale časem se dotáhl na jezdce před ním na minimalní rozdíl. Moje taktika  do trenalu byla držet se Matese co to půjde a nakonec to bylo asi nejlepší svezení jaké jsem letos absolvoval. Několikrát jsme se předjeli a nedarovali si ani metr závodní dráhy z čeho pramenilo zlepšení času o 3sek.,ale ani my jsme si pořadí nevylepšili ,neboť se zlepšila i Slovenská dvojka. Takže rošt pro třídu 125 SP vypadal takto : Rauch ,Čech ,Turna ,já , Frodl ,Malík, Hanzalík,Langoš,Oravský,Vrána,Mišák atd.

     Náš závod celý podnik uzavíral a tak jsme čekali až do 17:20 kdy byl start. Nudit se ,ale nebyl čas neboť na Slovači probíhal kromě našich závodů i tuningový sraz a taky Mistrovství Slovenska dragsterů a tak vidím na vlastní oči 1500 konských sil v akci ,ale poj´dme k samotnému závodu. Ten odstartoval sám pan Baláš a mne se povedl start asi tak jako dycky , teda až takové špatné to nebylo a poslední rozhodně nevyjíždím . Sice sem se propadl asi o 5 míst ,ale v průběhu prvního a druhého kola jsem zase na svém ,ale bohužel už Matese nedojedu a tak končím na bramborech.

    Vítězství stylem start cíl vybojoval Peter Rauch před Jaroslavem Čechem  a Matesem Turnou. Já dojel teda čtvrtý a za mnou na pátém místě skončil Filip Frodl.  Marek Vrána nakonec dokončil závod na 9. místě .

   Závěrem bych chtěl poděkovat Markovi Vránovi a jeho otci za to ,že nás přibrali a že jsme mohli sdílet jejich příbytek  DÍKY  !

 PS. Nakonec bych taky vyzdvihnul organizaci Pana Baláše ,neboť vše probíhalo ve velmi přátelské atmosféře bez jakéhokoli zdržení což by se mohli někteří organizátoři naučit . Ještě jednou všem díky za super strávený závodní den! 91

ps2: video z treninku a závodu na Facebooku na mém profilu!